Facility/Property management blog

Kézmosás 

Higiéniai innovációk a facility managementben


Egy tisztítás-technológiai innovációs díj díjazottjainak elemzése számos érdekes következtetést eredményezhet, amelyek segíthetnek megérteni a tisztítás, a higiéniai és környezetvédelem terén zajló fejleményeket. A levonható következtetések hozzájárulhatnak az iparág jövőbeli kilátásainak és trendjeinek jobb megértéséhez, valamint segíthetnek a vállalkozásoknak és döntéshozóknak abban, hogy hatékonyabb stratégiákat alakítsanak ki a tisztítás-technológia terén. Mindezek segíthetik a tulajdonost abban, hogy hatékonyabban és fenntarthatóbb módon üzemeltessen ingatlanokat, emellett növelhetik az ingatlan értékét és vonzerejét a piacon. A legfejlettebb eszközök és technológiák alkalmazása hosszú távon pozitív hatást gyakorolhat az ingatlan portfólió értékére és teljesítményére.

A múlt héten zárult a forgalmazókat, gyártókat, kereskedőket, épületszolgáltatási vállalkozókat, házon belüli szolgáltatókat, lakástakarítókat és ezek szervezeteinek a tagjait tömörítő nemzetközi szervezet, a több mint 10.500 taggal rendelkező International Sanitary Supply Association (ISSA) ezévi észak-amerikai, kifejezetten a takarítási- és a facility management iparágnak szentelt szakkiállítása (ISSA Show North America). Ennek keretében átadták az esemény innovációs díjait, amely alkalmat ad nekünk arra, hogy megnézzük, milyen irányba haladnak a fejlesztések ezen a területen. 

A piac nagy, az Arizton legfrissebb kutatási jelentése szerint csak a professzionális kézhigiéniai piac értéke 6,18 milliárd dollárra volt tehető, s 2022-2028 között 4,77%-os éves növekedési ütemmel (CAGR) növekszik majd. 

A Cleanfax.com tudósítása szerint Az év innovációja díjat (Innovation of the Year Award) ebben az évben a GP PRO (Georgia-Pacific) érdemelte ki a Compact Quad® Plus 4 tekercses WC-papíradagolóért. Az indoklás szerint a maximális hulladékcsökkentés, higiénia és könnyű karbantartás érdekében tervezett, mag nélküli WC-papíradagoló rendszer 6000 kétrétegű vagy 12.000 egyrétegű lapot képes befogadni. Elismerésben részesült még:

– A PathogenFocus PathogenFocus Air/Surface Disinfection Biosecurity-je egy tiszta technológiai megoldás, vegyszermentes szerves fertőtlenítő technológia, amely megvédi az embereket és a folyamatokat.

– Az SC Johnson Professional által gyártott Proline WAVE™ 1 literes kézi adagolója, amely visszanyert tengerparti műanyaghulladékot használ fel műanyag palackjaiban, így kiváló választás azon létesítmények számára, amelyeknek fontos a fenntarthatóság és megbízható megoldást szeretnének a forgalmas mosdókban.

– A Kaivac Inc. által gyártott All Floor™ tisztítórendszer, amelyet úgy terveztek, hogy egyetlen platformon nagy mennyiségű kemény felületű padlóburkolatot és szőnyeget egyaránt mélyen tisztítson, és könnyen lehessen váltani az üzemmódok között.

– A SIMIX LLC által gyártott Multi-Surface Ceramic Clearcoat PURE AIR kerámia-bevonat, amely minden HVAC rendszert, padlót és tetőt olyan légtisztítóvá alakít, amely soha nem áll le.

– Az Evogen® Tri-Vend nagykapacitású érintésmentes menstruációs ápolószer-adagoló a Hospeco Brands Grouptól, amely kényelmet és komfortot biztosít a vendégeknek egy hívogató, kéz nélküli élményt nyújtó készülékkel. 

Az ezévi Környezetvédelmi és fenntarthatósági díj (Environment & Sustainability Award) nyertese a környezetvédelmi innováció iránti elkötelezettségéért az ABCO Products Corp. által gyártott Natura Yarn, a Green Seal tanúsítvánnyal rendelkező nedves és száraz felmosószerek első és egyetlen termékcsaládja. Elismerésben részesült még:

– A Soap2o cég Super Hydro Pod habzó szappana, amely lehetővé teszi, hogy teljesen kiküszöbölje az egyszerhasználatos műanyagot és a víz szállítását, miközben akár 40%-ot is megtakaríthat a költségeken.

– Az Essity Tork márkájának Carbon Neutral Dispensers by Tork elenvezésű terméke, amely egy 11 innovatív adagolóból álló, szén-dioxid-semlegesnek minősített adagoló termékcsalád.

Milyen következtetéseket lehet levonni egy innovációs díj díjazottjaiból?

 1. Az iparág fejlődése

A díjazottak által alkalmazott innovációk és technológiák segíthetnek feltárni az iparág jelenlegi helyzetét és fejlődési irányait. A mostani nyerteseknek olyan megoldásaik vannak, amelyek hatékonyabban tisztítják a környezetet, ez arra utalhat, hogy az iparág komoly előrelépéseket tesz a fenntarthatóság és környezetvédelem terén. 

 1. Fenntarthatóság iránti elkötelezettség

A díjazottak innovációi hangsúlyozzák a fenntarthatóságot, ami azt jelzi, hogy az iparág és a vállalkozások egyre inkább elkötelezettek a környezetvédelmi célok iránt. Ez lehet pozitív jel arra, hogy a vállalatok és kutatók egyre inkább figyelnek a fenntartható megoldások kifejlesztésére. 

 1. Piacképes innovációk

A nyertesek által kifejlesztett technológiák és termékek sikere azt mutathatja, hogy ezek a megoldások piacképesek és életképesek. Ez fontos lehet a piaci trendek és fogyasztói elvárások megértéséhez. 

 1. Együttműködés és partnerségek

Az innovációs díjazottak gyakran olyan vállalkozások, amelyek együttműködnek más szereplőkkel a szektoron belül. (Példa rá az Essity és a Reckitt együttműködése). Ennek alapján következtetéseket lehet levonni arról, hogy az iparág milyen mértékben támogatja az együttműködéseket és partnerségeket az új megoldások kifejlesztésében. 

 1. Közösségi szempontok

Az innovációk és projektek értékelésekor megfigyelhető, hogy mennyire veszik figyelembe a közösségi szempontokat. A környezeti innovációk eredményeként kialakuló pozitív társadalmi hatások is jelentősek lehetnek. 

 1. Kutatás és fejlesztési irányok

Az innovációs díjazottak kutatási és fejlesztési irányai alapján lehet következtetéseket levonni arról, merre halad a tisztítás-technológiai iparág. Az ilyen típusú díjak nyomon követése segíthet a következő nagy áttörések és trendek előrejelzésében.

Milyen előnye származhat egy létesítménygazdálkodási cégnek abból, hogy megvásárolja ezeket a díjazott termékeket?

 1. Hatékonyság és költségcsökkentés

A most díjazott innovatív tisztítási technológiák fejlettebbek és hatékonyabbak, mint a hagyományos megoldások. Az ilyen termékek használata segíthet csökkenteni az üzemeltetési költségeket, mivel kevesebb erőforrást, időt és energiát igényelnek a tisztítási folyamatok során. 

 1. Környezetvédelmi előnyök

A díjazott termékek fenntarthatóbbak és környezetbarátabbak, így a facility management cég pozitív hozzájárulást tehet a környezetvédelemhez és fenntarthatósághoz, s megfelelően kommunikálhatja is ezt. Ezen túlmenően, egyes ügyfelek is értékelhetik, ha a szolgáltatójuk felelősségteljes módon választja meg a használt eszközöket és technológiákat. 

 1. Versenyelőny a piacon

Ezen innovatív termékek alkalmazása segíthet a cégnek megkülönböztetni magát a versenytársaktól. Ha az FM-cég az iparágban vezető szerepet vállal az új technológiák alkalmazásával, növelheti a vállalat versenyképességét. 

 1. Ügyfélelégedettség és megbízhatóság

A jobb tisztítási eredmények és a hatékonyabb üzemeltetés révén a facility management cég javíthatja az ügyfélelégedettséget. Az innovatív technológiák használata hozzájárulhat a szolgáltatások minőségének növeléséhez és az ügyfelek elégedettségének maximalizálásához. 

 1. Munkavállalói teljesítmény és kényelem

A modern higiéniai eszközök és technológiák alkalmazása javíthatja a munkavállalói teljesítményt és kényelmet. A hatékonyabb eszközökkel, anyagokkal való munkavégzés növelheti a dolgozók hatékonyságát. 

 1. Hosszú távú befektetés

Amennyiben ezek a díjazott termékek és technológiák hosszú távon is bizonyítottan hatékonyak és megbízhatóak, a létesítménygazdálkodási cég hosszú távú befektetésként tekinthet rájuk, amely hozzájárul a vállalkozás hosszú távú sikeréhez és fenntarthatóságához. 

Ezen előnyök együttesen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a facility management cég versenyképesebbé váljon, jobban szolgálja ki ügyfeleit, és fejlessze a vállalkozás fenntarthatóságát.

Miért érdemes megkövetelnie egy ingatlan tulajdonosának, hogy az általa megbízott facility management cég a legfejlettebb technológiát alkalmazza?

Az ingatlan tulajdonosának érdemes lehet kérni/előírni a legfejlettebb technológiák alkalmazását: 

 1. Hatékonyság és költségcsökkentés

A legfejlettebb technológiák gyakran hatékonyabbak és kevesebb erőforrást igényelnek a működés során. Ez lehetővé teszi a property-, illetve a facility management cég számára, hogy hatékonyabban kezelje az ingatlant, csökkentse az üzemeltetési költségeket és optimalizálja a folyamatokat. 

 1. Környezetvédelmi szempontok

Az új technológiák és eszközök szinte biztosan környezetbarátabbak és fenntarthatóbbak. Az ingatlan tulajdonosai és property managerei, akik fontosnak tartják a környezetvédelmet, értékelhetik, ha a facility management cég olyan megoldásokat alkalmaz, amelyek csökkentik a környezeti terhelést. 

 1. Innováció és versenyképesség

A legfejlettebb technológiák alkalmazása segíthet az ingatlan tulajdonosának megkülönböztetni magát a versenytársaktól. Azok az ingatlanok, amelyek modern és hatékony technológiákat alkalmaznak, vonzóbbak lehetnek a bérlők és a befektetők számára. 

 1. Ügyfélelégedettség

Az innovatív technológiák alkalmazása általában javítja a szolgáltatás minőségét. A jobb eredmények, gyorsabb válaszidők és hatékonyabb üzemeltetés pozitívan befolyásolhatja az ingatlan bérlőinek és látogatóinak elégedettségét. 

 1. Hosszú távú befektetés

A legfejlettebb technológiák általában hosszú távú befektetésként tekinthetők. Az ilyen technológiák hozzájárulhatnak az ingatlan értékének növeléséhez és a hosszú távú fenntarthatósághoz. 

 1. Adatbiztonság és szolgáltatási garanciák

A modern technológiák általában biztonságosabbak és számos esetben kínálnak szolgáltatási garanciákat. Az ingatlan tulajdonosa biztonságban érezheti az ingatlanját és az ott dolgozókat, miközben számíthat a szolgáltatások megbízhatóságára. 

Mi, a BIG-HAUSE Kft-nél úgy látjuk, hogy a kereskedelmi tisztítóipar létfontosságú szerepet játszik a biztonságos és higiénikus környezet kialakításában a különböző létesítményekben – az irodák és ipari létesítmények mellett a kórházak, iskolák és a közintézmények területén (stb.) is. Szerepének (szerepünk) jelentősége és a vállunkon nyugvó felelősség ellenére hiányzik a munkánk és a munkavállalóink társadalmi és a megbízási díjakban tükröződő pénzügyi megbecsültsége. Ez pedig jelentősen kihat például az innovatív megoldásoknak a napi gyakorlatban történő elterjedésére is.


A címlapkép forrása: Freepik.com
Közzététel: 2023. november 21.

Hygiene innovations in facility management

An analysis of the winners of the Innovation of the Year Award of the ISSA Show North America can lead to a number of interesting conclusions that can help to understand developments in cleaning, hygiene and the environment. The conclusions drawn can contribute to a better understanding of future prospects and trends in the industry and help businesses and decision-makers to develop more effective strategies for cleaning technology. This can help owners to operate their properties in a more efficient and sustainable way, as well as increasing the value and attractiveness of the property in the market. Using the most advanced tools and technologies can have a positive long-term impact on the value and performance of a property portfolio.

BIG-HAUSE Kft.

A SIKERES MUNKAHELYEK GONDOS GAZDÁJA

A hét idézete: „Egy szürke irodaházban sem annyira nyomasztó és ordító a magány, mint amilyen egyeseknek egy vidám nyaralóhelyen lehet.” (Kordos Szabolcs)

Az ÉKM-rendelet szerint az építőipari rezsióradíj min. 5856 Ft. A MATISZ ajánlása alapján az irodai takarításé 2024-ben min. 3629 Ft. Mi ehhez tartjuk magunkat...

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

24 órán belül visszajelzünk Önnek!