Facility/Property management blog archívuma

Ezeken az oldalon minden héten az ingatlanok üzemeltetésével és takarításával kapcsolatos egy-egy témát dolgozunk fel. Igyekszünk érdekes információkkal szolgálni az ingatlan tulajdonosoknak, property managereknek, beszerzőknek és a facility manager kollégáknak egyaránt.

Allergia

Allergének az Ön létesítményében
Az allergia kérdése fontos szerepet játszik a property és a facility managerek munkájában. Az allergének jelenléte és az allergiás reakciók hatással lehetnek a dolgozók egészségére, a munkavégzés hatékonyságára, a jogszabályoknak való megfelelésre, az ügyfelek és a vendégek elégedettségére, valamint az épületek állapotára és fenntarthatóságára. A megfelelő intézkedések megtétele és az allergiabarát környezet biztosítása hozzájárulhat a bérlők és a dolgozók jóllétéhez, a produktivitáshoz és az üzleti sikerhez.

Megjelenés időpontja: 2023. június 5.

Kézfogás

Hogyan használhatják az öt szeretetnyelvet a property managerek?
A property managereknek a szeretetnyelveknek a tulajdonosokkal és a bérlőkkel való kapcsolattartás során való alkalmazása segít megerősíteni és építeni a kapcsolatot, valamint növelni a bizalmat. Az öt szeretetnyelv alkalmazása lehetővé teszi a property managerek számára, hogy empatikusabbak legyenek, és hangsúlyozzák az emberközpontúságot a munkájuk során. Ez segít megteremteni egy pozitív és harmonikus környezetet a tulajdonosok és bérlők között is, amely elősegíti a hosszú távú sikert és elégedettséget mindkét fél számára. Egy közelmúltban megjelent cikk kapcsán ezeket a kérdéseket tekintjük át a mostani blogbejegyzésben.

Megjelenés időpontja: 2023. május 30.

Beton

Amit a létesítménygazdáknak tudniuk kell a betonnal kapcsolatban
A beton sokoldalú anyag, amely az ipari és kereskedelmi (üzleti célú) épületekben számos építési elemhez és területhez alkalmazható az alapozástól a padlón át egészen a parkolóig. A betonnal kapcsolatos üzemeltetési feladatok és intézkedések jellege és gyakorisága az adott épület típusától, a használattól, az elvárásoktól és a környezeti tényezőktől függően változhat. Mit várhatnak el a tulajdonosok és a létesítménygazdák tőlünk, FM-szakemberektől?

Megjelenés időpontja: 2023. május 23.

Felülvizsgálat

Néhány érv az épületek éjszakai felülvizsgálata mellett – és néhány ellene
Az épületek időszakos felülvizsgálata és az azt követő karbantartás alapvető fontosságú a biztonságos, hatékony és fenntartható működés szempontjából. Ezek az „auditok” lehetővé teszik egyebek mellett az épületek anyagának és berendezéseinek megfelelő karbantartását, a régi technológiák és rendszerek frissítését, valamint az épületbiztonsági előírásoknak való megfelelést. Éjszakai elvégzésüknek sok előnye van, de néhány szempont akár ellene is szólhat. A tulajdonosok és a létesítménygazdák megfelelő döntésének meghozatalában szeretnénk segíteni a mostani blogbejegyzéssel.

Megjelenés időpontja: 2023. május 16.

Sportlétesítmény

Miért vonjunk be FM-céget a sportlétesítményünk tervezésébe?
Május 6-a a Magyar Sport Napja. Ebből az alkalommal áttekintjük, hogy milyen előnyökkel járhat az, ha már a sportlétesítmények tervezése során kikérik a létesítménygazdálkodók tanácsait. Úgy véljük, tapasztalataik és szakértelmük révén javíthatják az épület(ek) hatékonyságát, biztonságosságát és fenntarthatóságát valamint az „ügyfélélményt” és az üzemeltetés hatékonyságát is. Szakmai véleményük kikérése nem csak a projekt minőségét javítja, hanem hosszú távon is gazdaságosabbá és fenntarthatóbbá teheti az épületet.

Megjelenés időpontja: 2023. május 9.

Tűzvédelmi rendszerek

Aktív és passzív rendszerekkel a hatékony tűzvédelemért
Az elmúlt évtizedekben a tűzvédelmi rendszerek fejlesztése jelentős lépéseket tett előre az élet- és vagyonvédelem terén. Azonban a tűzesetek továbbra is súlyos károkat okoznak, így további innovációk szükségesek az újabb és hatékonyabb tűzvédelmi megoldások eléréséhez. Egy közelmúltban megjelent cikk nyomán ebben a blogbejegyzésben azt vizsgáljuk, hogy az intézményi, kereskedelmi és ipari ingatlanokért felelős személyek, a tulajdonosok, létesítménygazdák és FM-szakemberek mit tehetnek a megelőzés, a tűz időben történő észlelése, oltása és a károk minimalizálása érdekében.

Megjelenés időpontja: 2023. május 2.

Fenntartható vízfelhasználás

A fenntartható vízfelhasználás 7 pontja a tulajdonos szemével
Április 22-én világszerte megemlékeztünk a Föld napjáról, amelynek egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”. A fenntarthatóság fontossága egyre nagyobb hangsúlyt kap az intézményi, kereskedelmi és ipari ingatlanok esetében is, s a vízfelhasználással kapcsolatos kérdések különösen fontosak azok tulajdonosai és üzemeltetői számára. Ebben a blogbejegyzésben megnézzük, mit tehetnek, mit tehetünk a megfelelő intézkedések meghozatala érdekében.

Megjelenés időpontja: 2023. április 25.

Orvosi rendelő takarítás

Mit tegyünk és mit ne tegyünk egy orvosi rendelő tisztításakor?
Az orvosi rendelők, magánklinikák olyan ingatlanok, amelyekben kiemelten fontos a tisztaság és a higiénia. Ebből kifolyólag megfelelő takarításuk és fertőtlenítésük elengedhetetlen a fertőzések terjedésének megelőzése és az egészséges környezet megőrzése érdekében mind a betegek, mind a személyzet számára. A mostani blogbejegyzésünk áttekinti, hogy mik azok, amiket a tulajdonosok, a property menedzserek elvárhatnak, s mi az, amit mi, szolgáltatók tehetünk ennek biztosítása érdekében.

Megjelenés időpontja: 2023. április 18.

Takarító robot

Robotok a takarításban – jelen és jövő
A robotok forradalmasították számos iparág működését, és ez alól a tisztítóipar sem kivétel. A technológia fejlődésével a takarítórobotok kifinomultabbá, hatékonyabbá és megfizethetőbbé váltak, így egyre elterjedtebbek ezen a területen is, és számos előnyt kínálnak a hatékonyság, a pontosság és a sokoldalúság tekintetében. Noha használatukkal kapcsolatban vannak kihívások, a tisztítórobotok előnyei valószínűleg továbbra is ösztönzik alkalmazásukat és innovációjukat az elkövetkező években.

Megjelenés időpontja: 2023. április 11.

Közösségi közlekedés

Professzionális takarítás a közösségi közlekedésben
A professzionális takarítás és a közösségi közlekedés kapcsolata kritikus, s közvetlenül befolyásolja a közösségi közlekedési rendszerek biztonságosságát, kényelmét és megítélését. A hatékony tisztítási gyakorlat elengedhetetlen az utasok tiszta és higiénikus környezetének fenntartásához, a járművek és létesítmények élettartamának meghosszabbításához, valamint az utasok általános élményének javításához. Mint ilyenek, a közösségi közlekedési rendszereknek a felkészült facility management szolgáltatók által nyújtott szolgáltatásokra úgy kell tekinteniük, mint az utasok biztonsága és jólléte érdekében szükséges befektetésre.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Kiszervezés, outsourcing

Kiszervezés a létesítménygazdálkodásban
A létesítménygazdálkodás kiszervezésével egy vállalat, így adott esetben az Ön cége is pénzt takaríthat meg és javíthatja a hatékonyságot, mivel egy tapasztalt szolgáltató szakértelmét és erőforrásait aknázza ki. Az outsourcing számos módon történhet, beleértve a hosszú távú szerződéseket, a projektalapú megállapodásokat vagy az igény szerinti, eseti szolgáltatásokat. Az elmúlt években a facility management tevékenység kiszervezése egyre népszerűbbé vált, és egyre több cég, így például a BIG-HAUSE Kft. is kínálja ezirányú szolgáltatásait a potenciális megbízók felé.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Épületfelügyelet

Az épületfelügyeleti rendszereké a jövő
Az épületfelügyeleti rendszerek képesek az egyre összetettebbé váló és egyre növekvő energia- és erőforrásigényű ingatlanok épületgépészeti szolgáltatásainak központosított vezérlését és felügyeletét biztosítani, javítani az épületben tartózkodók kényelmét és jóllétét, valamint hozzájárulni a környezeti fenntarthatósághoz. Mint ilyen, az épületfelügyeleti rendszerek megvalósításának prioritást kell élveznie az épülettulajdonosok, ingatlankezelők és facility managerek számára. Mi viszont a helyzet akkor, ha egy már meglévő rendszert kívánunk korszerűsíteni? Erre keresi a választ ez a blogbejegyzés.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

CNN székház

A CNN-től az épületek gombásodásának kezeléséig
A különböző létesítmények üzemeltetői, mi, létesítménygazdálkodók viszonylag gyakran szembesülünk a penészgombával kapcsolatos kihívásokkal, különösen azon régebbi épületekben, amelyekben nincs megfelelő szellőzés. Az egyre melegebb és párásabb éghajlattal együtt a penész is évről-évre egyre elterjedtebbé válik, s mind jobban megnehezítik a dolgunkat.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Járóbetegellátás

A járóbetegellátás minősége a tisztaság-érzetet is befolyásolja
A közelmúltban jelent meg egy amerikai felmérés, amelynek célkitűzése az volt, hogy a szakemberek jobban megértsék, hogyan biztosítható egy olyan ideális járóbeteg „élmény”, amely tiszta, biztonságos és meghaladja a betegek elvárásait. Ami a tisztaságot illeti, az adatok egyértelműen megmutatták a betegek percepcióinak fő mozgatórugóit – és ezek nem feltétlenül azok, amire az intézmények vezetői és a facility managerek számítottak.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Ablaktisztítás

Mit tehetnek az irodaépületek tulajdonosai a tisztább ablakokért?
Mivel a járvány idején az érintkezési pontok fertőtlenítése került a figyelem középpontjába, a létesítményekbe és különösen az irodákba való visszatérés miatt a takarítóknak az épületek más, talán addig figyelmen kívül hagyott aspektusaira kell összpontosítania. Egy ilyen terület az ablaktisztítás. Az Interclean cég elemzéséből kiindulva megvizsgáljuk, mit tehetnek az épületek tulajdonosai és property menedzserei a tiszta ablakok érdekében.

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Takarítási trendek

5 takarítási trend 2023-ra
Egy-egy iparág kilátásai több tényezőtől is függenek, így a világgazdasági helyzettől, a technológiák fejlődésétől, a fogyasztói preferenciák változásától, valamint az új szabályozások és szabványok megjelenésétől. Nézzük meg, hogy a Kline & Company elemzése alapján mi várható 2023-ban a facility management egy részterületén, az intézményi takarításban!

Megjelenés időpontja: 2023. április 6.

Az illusztrációk forrásait az adott cikknél tüntettük fel.

A SIKERES MUNKAHELYEK GONDOS GAZDÁJA

A hét idézete: „Egy szürke irodaházban sem annyira nyomasztó és ordító a magány, mint amilyen egyeseknek egy vidám nyaralóhelyen lehet.” (Kordos Szabolcs)

Az ÉKM-rendelet szerint az építőipari rezsióradíj min. 5856 Ft. A MATISZ ajánlása alapján az irodai takarításé 2024-ben min. 3629 Ft. Mi ehhez tartjuk magunkat...

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

24 órán belül visszajelzünk Önnek!