Tudta-e Ön, hogy

Tudta-e Ön... Ezen az oldalon a facility management olyan területeiről gyűjtöttünk össze Önnek néhány érdekességet, amely szolgálatásokat ugyan esetleg nyújtunk, de nem tartozik a fő tevékenyeink közé. Tehát

tudta-e Ön, hogy…

…az első hálózati videó megfigyelő kamerát az Axis Communications fejlesztette ki 1996-ban?

…a videó megfigyelő rendszerek az esetek körülbelül 70%-ában rögzítik és tárolják megfelelően a videó bizonyítékokat? Ez azt jelenti, hogy az esetek 30%-ában a videofelvételeket egyszerűen nem rögzítik vagy nem tárolják megfelelően a jövőbeni hozzáférés és bizonyítékként való felhasználás céljából.

…a Wolt és a Profession.hu 2020-as közös felmérésében a megkérdezett cégek több mint harmadánál (38%) volt elérhető valamilyen formában a munkahelyi étkezési lehetőség?

…egyes éttermek olyan mesterséges intelligencia (AI) technológiával kísérleteznek, amely egy ember kinézete alapján képes megjósolni a rendelését?

…a Durham University Business School 2022-es kutatása szerint az robotpincérekkel érintkező vendégek 60%-a örömöt, viszont 28%-uk félelmet érzett?

… a statisztikák szerint az iratkezelési költségek megoszlása: 70% munkabér, 20% tárolóhely, 10% eszköz?

…a Bosch Building Technologies több száz TriTech mozgásérzékelőből álló behatolásjelző rendszert telepített a Hszian városában található Csin Si Huang-ti mauzóleumhoz? Az UNESCO Világörökség része az a 2000 éves világhírű agyaghadsereg, amely Kína első császárának a sírját őrzi.

…az Ernst & Young Global Limited kutatásai szerint 2021 elején Európában 63 millió flottaautó közlekedett, ami az összes járműnek csupán 20%-a, de legalább kétszer annyit futnak az utakon, mint a magánhasználatú kocsik?

…angol kereskedők egy csoportja 1980-ban kezdett papír alapú dokumentumaik kezelésének egyszerűsítésére, átláthatóbbá tételére elektronikus rendszer fejlesztésébe? Később ez alapján jelentek meg a cégek adminisztrációs folyamatait megkönnyítő dokumentumkezelő DMS rendszerek.

…a Dél-Mississippi Egyetem Nemzeti Sportbiztonságossági és Biztonsági Központja 2022-es tanulmánya megállapította, hogy egy sportrendezvényen való megjelenést tervezők 73,2%-a mérlegeli a biztonsági intézkedéseket, amikor elhatározza, hogy részt vesz-e egy rendezvényen, és 77%-uk azt szeretné, hogy ezek a biztonsági intézkedések az egész helyszínen láthatóak legyenek?

…a hazai közétkeztetésben 2022-től legalább 60%, 2023-tól legalább 80% arányt kell kitennie a rövid ellátási láncban beszerzett, illetve a helyi élelmiszer termékeknek? A helyi élelmiszer termékek fogalmába beletartozik a kistermelői élelmiszer is.

…a 2020-as évek elején a kereskedelmi forgalomban lévő helyben megforduló (zero turn) fűnyírók piacának közel negyede már elektronikus üzemanyag-befecskendezéses (EFI) motorral működött?

…2021-ben a megkérdezett USA-beli kertészeti vállalkozóknak még 42%-a nyilatkozott úgy, hogy nem használ akkumulátoros berendezést?

…a P&S Intelligence piackutató cég jelentése szerint a videomegfigyelő technológiák piaca 42 mrd USD-re rúgott 2021-ben?

…a Foodservice Equipment Association (FEA) szerint egy tipikus kereskedelmi konyha annyi CO2-t bocsát ki, mint 28 ház?

…a betolakodó riasztó/határvonal védő (intruder alarm/perimeter protection – IA/PP) termékek világpiaca 2019-ben elérte a 7 milliárd dollárt?

…a Pro-Vigil nevű cég által 2021-ben végzett tanulmány eredményei szerint a megkérdezett távoli videomegfigyelő szolgáltatásokat végzők 64%-a jelezte, hogy nem használnak mesterséges intelligenciát, míg 21% igen? 26%-uk jelezte, hogy van olyan személy a szervezetükben, aki felelős az AI használatáért.

…egy 2018-as technológiai jelentésben az amerikai tájépítők, kertészek 58%-a mondta azt, hogy náluk fizethetnek az ügyfelek online a szolgáltatásokért? A 2021-es jelentésben ez a szám 77%-ra ugrott fel.

…egy kutatás szerint az amerikai éttermi vendégek 72%-a élvezi a hagyományos pincérélményt, ezzel szemben mindössze 17%-uk a QR-kódos és 18%-uk a kioszk-rendelést?

…az Arval kutatása szerint a brit vállalkozások harmada (34%) arra számít, hogy 2030-ra nulla kibocsátású flottával rendelkezik majd?

…a gyep kiszáradása megakadályozható, ha nagyobbra állítjuk a fűnyíró vágási magasságát? A hosszabb fűszálak csökkentik a párolgást.

…a YouGov 2022 végi felmérési eredményei azt mutatják, hogy az új autókat vásárlók 50%-a nagyobb valószínűséggel vásárolna elektromos járművet, ha fel tudná tölteni azt a munkahelyén?

…a párizsi székhelyű IEA éves Tracking Clean Energy Progress (TCEP) jelentése szerint az elektromos járművek globális értékesítése 2021-ben megkétszereződött, az összes eladott jármű 9%-a tartozott már ebbe a kategóriába?

…100 kalória 1 órán belül történő elégetéséhez egy átlagos, 75 kg-os embernek 56 percig kell számítógépen dolgozni, 28 percig ablakot tisztítani vagy 24 percig porszívózni? A kisebb testsúlyúaknak néhány perccel többet. 100 kalória beviteléhez a következők valamelyike kell: 1 kifli, 1 croissant, 1 gombóc fagylalt, 1 pohár szénsavas üdítőital, 2 kanál dzsem, 4 kocka csokoládé, 5 keksz, 7g sült burgonya, egy kis mandula.

…a világ fizikai biztonsági piacának 40%-át Kína adja?

…a Lawn & Landscape felmérése szerint a megkérdezett kertápolási vállalkozások 93%-a nyújt lakossági őszi nagytakarítási szolgáltatásokat, míg 75%-a vállalati, 14%-a pedig kormányzati ügyfeleket szolgál ki? Ezen túlmenően a válaszadók 35%-a nyilatkozott úgy, hogy csak azoknak a meglévő ügyfeleknek nyújtanak ilyet, akik egyéb szolgáltatásokat is vásárolnak tőlük.

…az ezCater 1000 dolgozó bevonásával végzett felmérése számos iparágban azt találta, hogy a legtöbben egyszerűen nem kapják meg azt az ebédszünetet, amelyre szükségük lenne ahhoz, hogy produktívnak és boldognak érezzék magukat? Az alkalmazottak 78%-a egyetért azzal, hogy az íróasztaltól távolt eltöltött ebédszünet javítja a munkateljesítményt, és körülbelül 40%-uk szerint ez segít nekik kevésbé stresszesnek és kiégettnek érezni magukat, miközben hozzájárul a munka/magánélet egyensúlyának jobb érzetéhez.

…a Uswitch for Business kutatása szerint egy éttermi számla egyharmada (33%) a helyszín energiaköltségeinek kifizetésére irányul?

…a Fővárosi Kertészetet 1867-ben alapították? Pest Szabad Királyi Város Tanácsa március 19-én rögzítette határozatban a város fásítási ügyeinek leválasztását a Városligeti kertészettől.

…az IHS Markit felmérése szerint a 2021-es év elején 770 millió CCTV kamera működött a világ országainak közterületein?

…a 2019-ben alapított olasz Cap_able olyan kötött ruházati termékeket dobott piacra, amelyek az arc eltakarása nélkül lehetnek képesek megzavarni a mesterséges intelligencia (MI) alapokra építkező arcfelismerő rendszerek hatékony működését?

…a kelet-londoni és a Westminsteri Egyetem tudósai szerint 14%-kal gyorsabban járhat az esze annak, aki gondolkodást igénylő feladat megoldása előtt megiszik fél liter vizet?

…Andrew Boorde „Az egészséges étrend című” művében (1542) azt javasolja, hogy a ,,munkás egyék naponta háromszor, de a dologtalannak elegendő a napi két étkezés”?

…a restaurant szó eredetileg nem éttermet jelentett, hanem ,,szíverősítő” húslevest? Restaurer = helyrehozni, meggyógyítani

…Szent Fiacrius a taxisok mellett a kertészeknek és a díszkertek művelőinek is a védőszentje? A szent nevéből származik a fiáker szavaunk.

…egy gyepet akkor tartjuk elég nyirkosnak, ha 15-20 cm mélyen bele tudunk szúrni egy csavarhúzót?

A címlapkép forrása: Pixabay.com
Utolsó módosítás: 2023. május 23.

BIG-HAUSE Kft.
4
3
2
1

A SIKERES MUNKAHELYEK GONDOS GAZDÁJA

A hét idézete: „Egyes esetekben nem csak a gyárak megtisztításáról van szó. Hanem a közeli folyók és tavak megtisztításáról is, amelyek nehézfémekkel szennyezettek.” (Ma Jun)

Az ÉKM-rendelet szerint az építőipari rezsióradíj min. 5856 Ft. A MATISZ ajánlása alapján az irodai takarításé 2024-ben min. 3629 Ft. Mi ehhez tartjuk magunkat...

Kérje ingyenes árajánlatunkat!

24 órán belül visszajelzünk Önnek!